Postdoctoral Fellowship in History and Philosophy of Science, Notre Dame

The History and Philosophy of Science Graduate Program at the University of Notre Dame seeks to appoint a Postdoctoral Fellow beginning August 2014 for one year, renewable for a second year. Applicants must have completed all requirements for the doctoral degree by June 30, 2014.

Applications are welcome from scholars in any area of history and philosophy of science… read more

The Ján Stanislav Institute of Slavistics of the Slovak Academy of Sciences is pleased to announce this call for papers for a conference on

“Themes of Polemical Theology Across Early Modern Literary Genres”

to be held on 3–4 December 2014 in Bratislava, Slovakia.

 

Hugo de Groot, Kroniek van de Nederlandse Oorlog. De Opstand 1559-1588, Vertaling en nawoord Jan Waszink

We verwelkomen u graag op vrijdag 28 februari in de Universiteitsbibliotheek Leiden (Witte Singel 27, 2311 BG Leiden). De ontvangst is om 15.30 uur, het programma vangt aan om 16.00 uur.  Tijdens de presentatie spreken dr. Jan Waszink, prof. dr. Hans Cools (Katholieke Universiteit Leuven) en dr. Anton van der Lem (Conservator oude drukken en bibliofiele uitgaven bij Universiteitsbibliotheek Leiden). Aansluitend kan het glas geheven worden op het verschijnen van Kroniek van de Nederlandse Oorlog. De toegang tot de boekpresentatie is vrij, maar meldt s.v.p. uw komst bij de Universiteitsbibliotheek via aanmelding@library.leidenuniv.nl.

Op 12 februari 2014 organiseren het Faculteitsbestuur en het Centre for the Humanities een openbaar debat over Science in transition voor de faculteit Geesteswetenschappen. Het debat nodigt medewerkers en studenten uit te ontdekken welke aanknopingspunten Science in transition biedt voor de toekomst van onderzoek en onderwijs in de Geesteswetenschappen.
In hun ‘position paper’ Science in transition oefenen Huub Dijstelbloem, Frank Huisman, Frank Miedema en Wijnand Mijnhardt scherpe kritiek uit op het huidige wetenschapsbeleid. Overspannen verwachtingen van wetenschappelijk onderzoek in de samenleving, en van het belang van grote aantallen publicaties in academia maken een grondige heroriëntatie van het onderzoeksklimaat noodzakelijk. De Geesteswetenschappen hebben bovendien hun primaire taak, het academisch onderwijs en de opleiding van leraren, fundamenteel verzaakt – zij moeten back to basics, het onderwijs.

De visie neergelegd in Science in transition vraagt om een stevig debat in de faculteit Geesteswetenschappen, met de auteurs en met elkaar. Het Centre for the Humanities en het Faculteitsbestuur nodigen daarom jullie uit voor een openbaar debat.

Zien we de problemen van wetenschappelijk onderzoek die Science in transition schetst ook in de Geesteswetenschappen? Welke wel, welke niet en welke consequenties willen we daaraan verbinden? Veronachtzamen de Geesteswetenschappen hun basale taak, zoals Science in transition stelt? Wat is de maatschappelijke betekenis van de Geesteswetenschappen? Is die vooral gelegen in het onderwijs? Welke aanknopingspunten biedt Science in transition voor de toekomst van onderzoek en onderwijs in de Geesteswetenschappen?

Het debat vindt plaats op 12 februari 2014 om 18:30 uur in de Kannunikenzaal, Achter de Dom 7a. Een aantal sprekers zal het debat openen, daarna is er gelegenheid voor brede discussie.

Voor iedereen staan broodjes klaar; na afloop is een borrel.
Graag registreren per email: cfh@uu.nl

Programma
18:30 – 18:35  Welkom door Prof. Rosi Braidotti
18:35 – 18:40 Introductie door Chair Prof. Josine Blok
18:40 – 18:55 Prof. Wijnand Mijnhardt en Prof. Frank Huisman
18:55 – 19:05     Prof. Maarten Prak
19:05 – 19:15 Prof. Maaike Bleeker
19:15 – 19:25     Prof. Keimpe Algra
19:25 – 19:35 Prof. Tine de Moor
19:35 – 19:45 Prof. Beatrice de Graaf
19:45 – 20:00 Koffiepauze
20:00 – 20:10     Prof. Wiljan van den Akker
20:10 – 21:00 Openbare discussie

U kunt het ‘Science in Transition’ position paper hier downloaden : http://www.scienceintransition.nl/wp-content/uploads/2013/10/Sience-in-Transition-Position-paper-versie-2.pdf

Post Navigation