Manipulating Flora: Gardens as Laboratories in the Renaissance and Early Modern Europe

This workshop is on the role of botanical studies between the Renaissance and early modernity. The program features speakers of international repute, who will discuss botanical studies in the context of alchemy, medicine and natural philosophy. See the full program.

Enkele foto’s van de Ronde Tafel over Constantijn Huygens (met dank aan Isabelle Buhre en Verena Demoed):

De ronde tafel (v.l.n.r.: Niall Hodson, Ad Leerintveld, Frans Blom, Dirk van Miert, Ineke Huysman). En op de voorgrond een staalkaart van recent verschenen Hugeniana.

Neolatinistendag_Ronde_tafel_Huygens-2image (2)

 

Briefjes van Constantijn Huygens op ware grootte (met dank aan Ineke Huysman):

twitpic_ibuhreimage (3)

 

Anita Traninger in actie tijdens de Erasmus Birthday Lecture: 

image

Onder redactie van Erik De Bom is op 2 december 2015 een bundel verschenen met bijdragen van Hans W. Blom, Erik De Bom, Nicolette Mout, Jan Papy, Piet Steenbakkers en Toon Van Houdt.

Een nieuwe wereld

Denkers uit de Nederlanden over politiek en maatschappij (1500-1700).

De manier waarop we over politiek denken is bepaald door zes cruciale denkers uit de Lage Landen: Desiderius Erasmus, Juan Luis Vives, Justus Lipsius, Leonardus Lessius, Hugo Grotius en Benedictus de Spinoza. In Een nieuwe wereld worden ze uitgebreid geportretteerd. Elk van hen had een grote impact op het politieke leven van hun tijd, tot ver buiten de Nederlanden. Ze lieten zich inspireren door de geschriften van vroegere denkers, niet het minst uit de oudheid, en ze legden de fundamenten van een ‘politieke wetenschap’ die perfect was afgestemd op de noden van hun eigen tijd. Daarmee drukten ze ook een blijvende stempel op onze cultuur.

Zie http://www.polis.be/boeken/een-nieuwe-wereld