Ieder jaar kent LECTIO een prijs toe aan een gerenommeerd onderzoeker die gespecialiseerd is in een van de onderzoeksdomeinen waarrond LECTIO is opgebouwd. De LECTIO Chair 2018 wordt bekleed door prof. dr. Jill Kraye (Warburg Institute). Zij is een internationale autoriteit op het vlak van de Europese intellectuele geschiedenis en meer in het bijzonder in het onderzoeksdomein van het humanisme en het filosofische denken in de Renaissance.

Op woensdag 16 mei 2018 (Promotiezaal Universiteitshallen – 17u.) zal prof. Kraye een lezing geven met als titel “What does Renaissance Humanism have to do with Renaissance Philosophy?”. De lezing wordt gevolgd door een receptie.

Op donderdag 17 mei 2018 (Raadzaal HIW 01.16 – 10u.) zit prof. Kraye een doctoraatsseminarie voor rond het thema “The Humanist as Philosopher and the Philosopher as Humanist.” Verschillende doctoraatsstudenten uit Leuven, Freiburg en Montreal geven, vertrekkend vanuit hun eigen onderzoek, presentaties rond ditzelfde thema. Het volledige programma vindt u hier. Kijk voor de abstracts op de website.

Voor beide events wordt u vriendelijk verzocht u z.s.m. aan te melden bij lectio@kuleuven.be. Meer informatie vindt u hier.

Post Navigation