Onlangs verscheen Saxa Loquuntur. Latijnse inscripties in Rome (Leeuwarden: Eisma Edumedia, 2018) van Feyo Schuddeboom. Het boek is een kennismaking met Latijnse inscripties in de stad Rome.

Het boek begint met een bloemlezing van meer dan 60 inscripties op 35 locaties in Rome. Door deze teksten zelf te vertalen maakt de lezer kennis met een verscheidenheid aan Latijnse inscripties, makkelijk en moeilijk, pompeus en persoonlijk, van Scipio Barbatus tot Mussolini, op de meest bezienswaardige plekken in Rome. Na de bloemlezing volgen vier thematische hoofdstukken, waarin behalve de Latijnse tekst ook steeds de vertaling wordt gegeven van inscripties op obelisken, gedenkzuilen, fonteinen en gedenkplaten met betrekking tot Tiberoverstromingen.

Zie de website van de uitgever voor meer informatie.

Post Navigation