Ons bereikte het ontstellende bericht dat op 9 juli 2014 onze collega Gerard Huijing geheel onverwacht is overleden. Gerard was sinds 1991 werkzaam bij het secretariaat van de Erasmuscommissie en later het Huygens ING als wetenschappelijk redacteur voor de uitgave van de Erasmi Opera Omnia (ASD). Aan de uitgave van deze serie heeft hij met zijn grote kennis van zaken en consciëntieuze aanpak een waardevolle bijdrage geleverd. Vele delen zijn door hem met zijn scherpe blik gecorrigeerd, inhoudelijk en formeel. Hij was niet alleen een heel goede latinist, maar ook een uitstekende graecus die het plan had te promoveren op Plato. Zijn overlijden is een groot verlies. Wij zullen ons hem herinneren als een plezierige en vriendelijke collega. Moge hij rusten in vrede.

Op vrijdag 18 juli 2014 om 14.45 vindt de crematie plaats in het crematorium Rhijnhof in Leiden.

Jan Bloemendal

Post Navigation