Van 29 november tot 2 december 2016 vindt de internationale conferentie ‘Authority Revisited. Towards Thomas More and Erasmus in 1516’ aan de KU Leuven plaats. Onderwerp van de conferentie zijn de receptie en invloed op het moderne Westerse denken van More’s Utopia en Erasmus’ Novum Instrumentum, die beide in Leuven het licht zagen, en van de bronnen en voorbeelden waar zij gebruik van maakten.

Tot de uitgenodigde sprekers behoren Gillian Clark (University of Bristol), Henk Jan de Jonge (Universiteit Leiden), Günter Frank (Europäische Melanchthon Akademie), Brad Gregory (University of Notre Dame) en Quentin Skinner (Queen Mary University of London).

Zie de website van het Leuven Centre for the Study of the Transmission of Texts and Ideas in Antiquity, the Middle Ages and the Renaissance (Lectio) voor de aankondiging en het programma. U dient zich vóór 25 november te registreren.

Post Navigation