Onlangs is Chris Joby’s nieuwe boek John Cruso of Norwich and Anglo-Dutch Literary Identity in the Seventeenth Century (Cambridge: D.S. Brewer, 2022) verschenen. Cruso was een Engelse auteur van Vlaamse afkomst die in het Engels en het Nederlands dichtte. Hij schreef veel Nederlandse epigrammata of puntdichten, die hun inspiratie van de verzen van neolatijnse dichters zoals Sir Thomas More, Theodore Beza en John Owen nemen. Het boek verkent de relatie tussen deze verzen en die van Cruso en hoe Cruso de verzen van deze dichters vernederlandste of in het Nederlands verkleedde. Zie voor meer informatie: https://boydellandbrewer.com/9781843846147/john-cruso-of-norwich-and-anglo-dutch-literary-identity-in-the-seventeenth-century.

John Cruso of Norwich and Anglo-Dutch Literary Identity in the Seventeenth Century

Post Navigation