Neolatinisten die hun onderzoek willen heroriënteren, kunnen ook solliciteren.

Profielvacature Latijnse taal- en/of letterkunde (klassieke periode) 50%

In de Faculteit Letteren is een deeltijds (50%) mandaat vacant van docent (zelfstandig academisch personeel) in een tenure track (5 jaar) voor onderzoek en onderwijs in het domein van de Latijnse taal- en/of letterkunde (klassieke periode).

Opdracht
Onderzoek

Taalkundig- en/of literair onderzoek doen m.b.t. het Latijn van de klassieke periode (in het eerste geval bij voorkeur met een focus op literaire bronnen), onderzoeksmiddelen verwerven op grond van projectaanvragen, en dit alles waar mogelijk in samenwerking met de overige ZAP-leden van de Faculteit Letteren en andere onderzoeksgroepen en -instellingen. Onderzoeksresultaten dienen niet alleen in strikt wetenschappelijke publicaties bekend gemaakt te worden, maar ook gecommuniceerd te worden aan een breder publiek.

Onderwijs

Onderwijs verstrekken in het domein van de Latijnse taal- en/of letterkunde in ruime zin. Deze onderwijsopdracht zal – naast de begeleiding van bachelorpapers en masterproeven – aanvankelijk de verzorging inhouden van minimum 12 stp. van onderstaande opleidingsonderdelen:

o Latijnse taalkunde I (F0WJ9A; 6 stp.),

o Latijn: taal & tekst I (F0AM2B; 4 stp.),

o Geschiedenis van de Latijnse literatuur met lectuuropdracht (F0WJ6A; partim = 2 stp.), 

o Klassiek-Latijnse historische teksten B (F0LE7A; 4 stp.).

Dienstverlening

Wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening leveren; deelnemen aan informatie- en rekruteringsmomenten; en op termijn ook participeren in bestuurstaken.

Om deze opdracht naar behoren uit te voeren moet de kandidaat met regelmaat actief aanwezig zijn op de Leuvense Letterencampus.

Profiel

Van de kandidaten wordt verwacht dat zij

– Houder zijn van het diploma van Doctor in de taal- en letterkunde (of gelijkwaardig), met specialisatie Latijnse taal- en/of letterkunde.

– Zich gespecialiseerd hebben op het vlak van de klassieke periode (ca. 200 v. Chr. – ca. 200 n. Chr.) of bereid zijn hun onderzoek in die richting te heroriënteren.

– Voldoende ervaring hebben opgedaan in het doceren van Latijn op universitair niveau.

– Beschikken over uitstekende didactische, organisatorische en contactuele vaardigheden.

– Beschikken over een goede beheersing van het Nederlands op C1-niveau. De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Indien de kandidaat bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven tijdens de tenure track een opleidingsaanbod dat moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen en de vereiste kennis te verwerven om te doceren in het Nederlands.

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse (50%) tewerkstelling in een interdisciplinaire en intellectueel uitdagende omgeving. KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. Zij werkt hiervoor actief samen met haar onderzoekspartners in binnen- en buitenland. Haar studenten biedt ze een academische vorming aan die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau.

De kandidaat wordt aangesteld als deeltijds docent (50 %) in een tenure track voor een periode van 5 jaar; nadien wordt de kandidaat, bij positieve evaluatie, benoemd als hoofddocent. Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase mogelijk te maken wordt een startfinanciering van 110.000 euro aangeboden.

De KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, partner loopbaancoaching, …

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Gert Partoens, hoofd van de onderzoeksgroep Latijnse literatuur (Faculteit Letteren), tel. 016 32 49 04 of mail: gert.partoens@kuleuven en bij de decaan van de Faculteit, prof. dr. Liesbet Heyvaert, liesbet.heyvaert@kuleuven.be.

Bij uw motivatiebrief voegt u een biosketch waarin u uw meerwaarde als academicus aantoont voor de kerntaken onderzoek, onderwijs en dienstverlening in uw voorbije loopbaan en voor uw toekomstige activiteiten (max. 2 pagina’s) en een uitgebreid cv met inbegrip van volledige publicatielijst. U voegt ook één representatieve publicatie toe. Daarnaast stelt u een onderzoeksplan op in het Nederlands of het Engels, met aandacht voor de uitbouw van een onderzoekslijn en -team (max. 2 pagina’s), alsook een onderwijsplan met uw visie op academisch onderwijs en onderwijsorganisatie (max. 2 pagina’s).

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 30/01/2023 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Voor meer informatie zie: https://www.kuleuven.be/personeel/jobsite/jobs/60179710?hl=nl&lang=nl.

Post Navigation