Op 14 september wordt door de Faculteit Letteren van de Rijskuniversiteit Groningen het eerste Letterenfestival georganiseerd. Het festival biedt een uitgebreid programma van workshops, mini-lezingen, experimenten, demonstraties, een pop-up wetenschapswinkel en exclusieve rondleidingen. De Faculteit zal worden omgetoverd in een wetenschappelijk festivalterrein met behalve een inhoudelijk programma ook live muziek, foodtrucks en een buitenbar.

Theodore Delwiche, Research Master-student aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft die dag een lezing over het gebruik van Latijn en Grieks in vroegmodern onderwijs. Hij zal vertellen over een Nederlandse jongen die in de 17de eeuw in Boston naar school gaat.

Bettina Reitz spreekt over de ode aan Mussolini die zijn aanhangers voor toekomstige generaties in het fundament van een obelisk op het Foro Italico in Rome aanbrachten.

Post Navigation