Onlangs werd aan Vibeke Roggen, docent Latijn aan de Universiteit van Oslo, een omvangrijk, veeltalig boek aangeboden, Studia in Honorem Vibeke Roggen. Hierin staan ook artikelen over Neolatijn, waaronder een van de hand van Pieta van Beek over een onbekend lofschrift waarin de drie nieuwe Anna-Gratiën geprezen worden: Anna Maria van Schurman, Anna Memorata en Sophia-Anna Corbiniana, en een artikel door Christian Laes over Karl-Heinrich Ulrichs poging om het Latijn te redden als het middel voor internationale communicatie in diens Somnium Transalpinum.

van Beek, P. (2022). The Three New Graces. Anna Maria van Schurman, Anna Memorata and Sophia-Anna Corbiniana. In

Han Lamers en Silvio Bär (red.), Studia in honorem Vibeke Roggen. Oslo: Hermes Academic Publishing, 2022.

Zie voor meer informatie: https://www.hermesbooks.no/product-page/studia-in-honorem-vibeke-roggen.

Post Navigation