Zojuist verschenen:

HERREZEN uit de as. Verbrande lofgeschriften van Rotger zum Bergen voor Anna Maria van Schurman (1649-1655).

Schurmanniana 4

‘Er zijn geen gebouwen die de stad Utrecht zo beroemd maken als dit huis… ‘ Zo dichtte Rotger zum Bergen uit Riga in 1655 over het huis van Anna Maria van Schurman achter de Dom in Utrecht.

Dit nieuwe deeltje (67 blz.) in de Schurmanniana reeks staat boordevol nieuwe informatie over Anna Maria van Schurman en een verre aanbidder uit Koningsbergen (nu Kaliningrad). De uitgave bevat vier onbekende, nu voor het eerst uit het Latijn vertaalde, lofgeschriften, (ooit verschenen in Koningsbergen, in de WO II verbrand, toen ook in 2004 in Weimar verbrand en nu herrezen). Het bundeltje is prachtig vormgegeven door Jaap Wolters.

Meer informatie: pietjevanbeek[at]hotmail.com

Post Navigation